Pakar Kempis Perut- BLACK ICE Royale Ice Trimx – Secalit jer, Pecah Lemak Tepu

====================================
📣📣📣  PROMOSI BULAN JULAI 📣📣📣
====================================

1 Botol (50ml/100g)

Semenanjung – RM60 (Free Poslaju)

Sabah/Sarawak – RM70 (Termasuk Poslaju)


2 Botol

HARGA PROMOSI

Semenanjung/Sabah/Sarawak – RM100 (Free Poslaju)


Detail akaun bank untuk melakukan pembayaran KLIK SINI

>>> Mohon LIKE & SHARE iklan ini pada rakan anda yang berminat <<<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<


“5 Masalah Berat Badan ANDA!”


✅SELUAR DAN BAJU TERLALU KETAT? KAMI SELESAIKAN.

✅DIEJEK DAN DICACI RAKAN SENDIRI? KAMI SELESAIKAN.

✅RASA TAK SELESA BILA BERJALAN? KAMI SELESAIKAN.

✅ LEPAS BERSALIN BERAT TAK SEIMBANG? KAMI SELESAIKAN.

✅MALU DENGAN KELUARGA DAN RAKAN? KAMI SELESAIKAN.

” PERUT BUNCIT BERLAPIS-LAPIS..MCM2 PRODUK DAH GUNA..
DAH X TAU NAK BUAT MCM MANE.. “

-{{ BLACK ICE ada jalan penyelesaiannya }}-

====================================
📣📣📣  KELEBIHAN GEL BLACK ICE TRIMX 📣📣📣
====================================
Kesan perubahan seawal 7 hari
Membakar lemakk berlebihan
Mengempiskan perutt
Mengecilkan punggung, paha dan lengan
Meruncingkan wajah
Cuma perlu sapu setiap hari
Tidak perlu berlapar
Sesuai untuk lelaki dan perempuan
Melancarkan pergerakan usus
Membuang toksin yang merbahaya
Meningkatkan kadar metabolisma badann
100% berasaskan bahan SEMULAJADI

10314701_984632351562849_2243936002304752324_n

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

” Akak dah guna bermacam jenis produk kempis perut, tapi gel ni yang terbaik dan memang berkesan pernah akak guna sebab kita boleh makan banyak tapi bila pakai, perut akan kempis balik. Perut pun lawas je. “

-Rezaini, Petaling Jaya, Selangor-

” Pakai beberapa kali je tapi dah berkesan, lengan dan perut dah nampak kurang ukur lilitnya. Bila pakai blouse yang sebelum ni ketat bahagian lengan..sekarang dah rasa longgar..tak yah beli baju baru “.

-Fairuzida, Ampang, Selangor-

” Bila try pakai balik baju yang ketat sebelum ni dah rasa longgar balik. Saya x pakai setiap hari, ikut sempat je. Alhamdulillah saya suka sebab x melekit. “

-Suhana, Muar,Johor-

” Seluar akak yang ketat sebelum ni dah boleh button balik dah, belum habis lagi sebotol tu. Terima kasih ya..rekomen kat akak. “

-Azah, Puchong, Selangor-

-{{ Gambar Black Ice TrimX }}-

-{{ Testimoni Black Ice TrimX }}-

13221484_1597388670571869_6303469887767900242_n13230302_1597388793905190_8746159316444399899_n13244604_1597388843905185_8630629025785661244_n

Sila Klik gambar-gambar di bawah untuk Testimoni🙂🙂

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<


-{{ Harga }}-

1 Botol (50ml/100g)

Semenanjung – RM60 (Free Poslaju)

Sabah/Sarawak – RM70 (Termasuk Poslaju)


2 Botol

HARGA PROMOSI

Semenanjung/Sabah/Sarawak – RM100 (Free Poslaju)


Detail akaun bank untuk melakukan pembayaran KLIK SINI

>>>Mohon LIKE & SHARE iklan ini pada rakan anda yang berminat

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

>> Whatsapp  +60127522085 untuk pembelian <<

-{{ Cara pemakaian }}-

✅ Ambil secalit dan sapu ke arah atas di bahagian yang dikehendaki seperti perut, lengan, peha, betis, punggung, bawah dagu, dan lain-lain

✅ Sapu selepas mandi. Sapu secara KONSISTEN 2 (DUA) kali sehari pada waktu pagi dan petang/malam

✅ Lebihkan minum air suam atau panas untuk kesan perubahan yang pantas dan maksima

✅ Kesan tindak balas pantas se awal 7 (Tujuh) hari sudah boleh nampak kesan perubahan jika BLACK ICE serasi dengan anda dan disapu secara konsisten.

Selamat Mencalit🙂🙂🙂

 

Perbezaan Cara Kempiskan Perut Buncit Rawatan Secara Moden Atau Tradisional Untuk Lelaki Dan Perempuan

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia untuk pembaca blog kempiskanperutbuncit.wordpress.com🙂

Pernah tak rakan sepejabat atau sesiapa dikalangan kita membuat teguran atau berkata sinis seperti; “Mamat ni mesti dah berkahwin, sebab tu lah perut dia buncit atau boroi’.😉

Jangan salahkan wanita jika mereka terlebih dulu melihat perut anda kemudian baru melihat wajah anda. Jika wanita mempunyai aset untuk dijaga lelaki juga tidak terlepas. Jangan ambil enteng dan mudah apabila perut mula membuncit ke depan. Ingat, jumlah lemak yang banyak akan menyumbang kepada penyakit berbahaya.

cara mudah untuk kempiskan perut buncit dalam masa 28 hari

Gambar lelaki buncit dan boroi

Maskulin bersama Puan Maziana Yahya, Pengarah Urusan Alammi SPA menjawab pesoalan rawatan mengempiskan perut secara semulajadi.

Mengapa rawatan semulajadi lebih istimewa berbanding rawatan secara moden.

“Rawatan cara moden lebih tinggi kosnya juga bahan kimia yang digunakan mungkin akan meninggalkan kesan kepada individu untuk tempoh masa tertentu. Berbeza dengan cara semulajadi, ia hanya mengggunakan produk organik, lebih murah, selamat dan berkesan.

Adakah rawatan berkesan dan mencukupi untuk mendapatkan berat badan ideal.

“Rawatan ini perlu dilakukan secara berperingkat untuk mendapatkan kesan yang diidamkan. Apapun, pengambilan makanan tepat adalah tunjang utama untuk mendapatkan berat badan ideal. Jangan terlalu taksub sehingga tidak makan. Ambil secara berperingkat serta banyakkan pengambilan air. Minum setengah jam setiap kali selepas makan, barulah perut tidak buncit.

Bahagian tubuh lelaki yang paling mudah memerangkap lemak?

PERUT, kerana setiap hari kita mengambil makanan dari pelbagai sumber. Semua itu akan terkumpul disebabkan peningkatan usia, tahap metabolisme rendah dan perlahan. Ini memudahkan lemak terkumpul di dalam perut. Ada sesetengah lelaki cenderung untuk boroi akibat faktor genetik”.

Jom kempiskan perut secara semulajadi

Jom kempiskan perut buncit secara selamat

Pendedahan tentang rawatan ini masih kurang diterima ramai lelaki. Pendapat anda tentang perkara ini.

“Setuju, tetapi semua individu tidak kira lelaki atau wanita harus tampil sihat untuk tidak mendapat penyakit pada usia akan datang. Kerana rawatan ini selain dapat membantu memecahkan lemak dan melancarkan pengaliran darah ia juga membantu tubuh untuk kekal sihat sepanjang hari.

Sumber ~ Majalah Maskulin September 2015 | Diolah semula oleh Muhafis


P/S ~ Letih dengan sindiran dan ejekan rakan anda kerana mempunyai perut buncit? Jom kempiskan perut buncit seawal 28 hari tanpa kesan sampingan? Klik Sini –> BLACK ICE TRIMX. Kembalikan perut langsing dan maintain slim walaupun sudah berkahwin. ** Dapatkan Harga Promosi sementara Stok Masih Ada🙂🙂

Senaman Ringkas Kempiskan Perut Buncit Bagi Lelaki dan Wanita Selepas Bangun Tidur

Senaman ini tak sampai satu minit pun. Jom kita TRY.

Paling tak pun time bangun tidur, sebelum nak mandi tu cuba amalkan dengan senaman ringkas macam ini.

Kita nampak macam simple kan untuk kita turunkan berat badan dan kempiskan perut buncit bagi lelaki tu, tapi kalau kita amalkan In Sha Allah boleh berjaya.

Cuba dahulu sebelum komplen. Kalau berjaya belanja saya.🙂

P/S: Dapatkan Rahsia lebih 100 pengguna BLACK ICE TRIMX yang berjaya Kempiskan Perut Buncit Se Awal 28 Hari tanpa perlu makan pil | Tanpa Perlu Senaman. Mudah dan yang pasti Murah (Promosi Hanya untuk 10 Orang pembeli Terawal SAHAJA) Meh KLIK SINI🙂

Teh Hijau mampu kempiskan perut buncit dalam masa seawal 3 hari?

As Salam dan Salam Sejahtera.

Hai Apa Khabar rakan pembaca sekalian. Semoga sihat hendaknya.  Kalau anda baca tajuk post kali ini, mungkin ada yang anggap klise kan. Ya saya tahu, bukan senang nak kempiskan perut buncit dalam masa se awal 3 hari. Kalau ikutkan pun bukan ramai sangat penggemar Teh Hijau dalam kalangan orang Melayu.

Saya ada buat bancian ringkas, tanpa ada hitam putih sebab pada ketika dan mulanya saya teringin nak jual pil Teh Hijau sebagai suplemen tambahan. kemudian apa saya buat, saya minta lah rakan saya yang bertugas sebagai juruwang di salah satu pasaraya untuk membuat bancian.

Saya hanya perlukan statistik kuantiti pembelian Teh Hijau dalam sehari. Hari yang saya pilih adalah hari Ahad. Keputusannya dari 312 pelanggan yang membuat pembayaran dengan beliau, hanya 20 orang sahaja yang membeli produk berasaskan Teh Hijau ini. Dua orang darinya Melayu manakala baki adalah dari Kaum Cina.

Saya berasa hairan atas sebab apa teh hijau ni tak laku dek pasaran sebab kalau di ikutkan khasiatnya banyak. Ya, saya yakin melebihi Black dan White tea. Apa pun nak dipendekkan cerita saya tak jual pun produk berasaskan Teh Hijau ni. Kononnya macam tak ada demand. Lagipun baik consume dengan buat air teh hijau je dari makan pil. Pada hemat saya lah kan.

Ikutkan pun saya baru sahaja amalkan pengambilan teh hijau ni. Waktu malam khususnya saya minum. Itu pun produk teh boh je, sebab murah kan. So far saya rasa lagi best la, badan ringan, kurang migraine, senang buang air kecil – kencing lawas. Cuma rasanya to be frank tak berapa sedap la pada yang baru nak consume teh hijau ni.

teh boh teh hijau kempiskan perut buncit wordpress kempiskan perut buncit 3 hari

Okie briefly pasal teh hijau dan segala manfaat seperti tajuk teh hijau – kempiskan perut buncit yang saya dapat kumpulkan dari Blog-Blog lain.

1. Antioksidan Teh Hijau 100 kali lebih berkesan berbanding vitamin C dan 25 kali lebih kuat dari Vitamin E dari segi perlindungan sel dan DNA daripada kerosakan oksidan

2. Teh Hijau Dan Jus Limau Nipis Untuk mengempiskan perut, selain menjaga pemakanan dan bersenam secara teratur, Ibu boleh mempercepatkan proses tersebut dengan mengamalkan minum teh hijau. Sejak dahulu lagi, teh hijau disebut sebagai minuman pelangsing kerana memiliki kandungan Catechin yang berupaya meningkatkan pembakaran lemak, sekali pun sewaktu Ibu tidak bergerak. Catechin adalah sejenis polifenol yang terdapat di dalam daun teh yang memiliki sifat sebagai antioksidan.

Ibu disarankan meminum teh hijau selepas makan makanan yang berlemak. Kaedah ini sesuai untuk ibu yang tidak menyusukan bayi dengan susu ibu. Selain mengamalkan minum teh hijau, minum minuman yang masam akan menggalakkan pembakaran lemak di dalam tubuh. Amalkanlah minum air limau nipis atau jus oren segar sebaik-baiknya tanpa gula.

3. Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

4. Teh ini berkhasiat menyembuhkan berbagai macam penyakit dan memiliki banyak kandungan zat anti oksidan. Rajin minum teh hijau dapat menurunkan berat badan secara alami dan melangsingkan perut.

Bahan-bahan yang Anda perlukan adalah segelas teh hijau tanpa gula atau segelas air hangat ditambah dengan perasan jeruk nipis. Setelah menambahkan ekstrak jeruk nipis Anda boleh amalkan ramuan ini secara teratur satu kali sehari secara rutin.

teh hijau bagus untuk kempiskan perut buncit lelaki wanita dan lelaki dalam 3 hari

5. Menurunkan Berat Badan

Teh hijau mempercepatkan proses pembakaran kalori dengan menghalang penyerapan lemak arteri dan kolesterol. Satu penyelidikan yang di buat oleh International Journal of Obesity telah membuat kesimpulan berdasarkan kajian mereka bahawa ekstrak teh hijau mampu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak dalam badan.

Menurut Journal Amerika berdasar kajian klinikal Nutrisi bahan perangsang di dalam teh hijau mampu meningkatkan kadar metabolisme dan memberikan tenaga. sekaligus membantu menurunkan berat badan jika diamalkan setiap hari.

Teh ini amat sesuai untuk membakar kalori  dengan menghalang penyerapan lemak arteri dan kolesterol. Teh hijau juga membantu meningkatkan tenaga secara menyeluruh dan juga untuk mengurangkan selera makan. Teh hijau sangat terkenal dalam kalangan orang Jepun, dan ia juga dikatakan dapat membantu kita meredakan tekanan (stress).

Satu penyelidikan yang di buat oleh International Journal of Obesity telah membuat kesimpulan berdasarkan kajian mereka bahawa ekstrak teh hijau mampu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak dalam badan. Selain itu antioksidan yang terdapat di dalam teh hijau boleh membnatu mencegah kanser dan  juga penyakit jantung.

6. Teh hijau akan membantu proses metabolisme alami tubuh dan membantu membakar lemak yang berkumpul di perut, paha, lengan dan bagian-bagian yang mudah menampung lemak dalam tubuh. Amalan rutin teh hijau per hari untuk membakar hingga 70 kalori dalam satu hari saja dan membantu menurunkan berat badan hingga 7 kg dalam satu tahun. Meskipun sedikit, Anda dapat menggabungkan diet dengan olahraga teratur dan menghindari makanan berlemak.

Okie semua apa yang anda perlu buat sekarang adalah pergi mana-mana pasaraya dan dapatkan Teh Hijau berdekatan.🙂


P/S: Ingin tahu cara cepat dan mudah untuk kempiskan perut buncit bagi wanita dan lelaki selama 28 hari? Tanpa kesan sampingan & Produk import dari Korea. Sila Klik Sini –> BLACK ICE TRIMX


kebaikan teh hijau kempiskan perut buncit muhafis wordpress

manfaat teh hijau untuk kempiskan perut buncit lelaki dan wanita selepas bersalin

Siri 1 – Cara Membuat Perut Six Pack di rumah

Memiliki perut Six Pack adalah idaman ramai lelaki kerana badan akan kelihatan lebih seksi dan bebas dari lemak degil. Ahaha! Wanita juga turut tak terkecuali ingin memiliki Six Pack atas faktor minat pada bentuk yang akan terhasil. Mungkin.

Bagaimana cara untuk memiliki perut six pack? Berikut cara membuat perut six pack boleh dilakukan dirumah dan taman permainan.

Hanging Hip Raise

WtHangHipRaise kempiskanperut buncit 6 pack1) Dapatkan ke bar dan menggantung dari bar dengan lurus senjata anda.
2) Mula kedudukan: membawa lutut dengan hip dilentur pada kira-kira 90 °.
3) Menjaga kembali tegas ditekan terhadap sokongan belakang, kaki perlahan-lahan lebih rendah.
4) Kembali ke kedudukan mula.
5) Jangan lupa untuk menjaga kepala dan belakang dalam kedudukan yang neutral. Pastikan perut ketat (tentera laut disediakan dalam ke arah tulang belakang) di seluruh pergerakan keseluruhan.

V-Up

v-up kempiskanperutbuncit 6 pack1) Mulakan kedudukan: Berbaring ke lantai atau bangku dengan lutut bengkok dan tangan diperluaskan ke arah siling. Kepala perlu berada dalam kedudukan neutral dengan ruang antara dagu dan dada.
2) Memimpin dengan dagu dan dada ke arah siling, kontrak perut dan meningkatkan bahu dari lantai atau bangku. Juga menaikkan kaki ke atas ke arah siling dan cuba untuk menyentuh tangan anda untuk kaki anda.
3) Kembali ke kedudukan mula.

Full Sit Up

full_sit-up kempiskanperut buncit perut 6pack1. Mula kedudukan: Berbaring ke lantai atau bangku dengan lutut bengkok dan tangan di belakang kepala. Pastikan siku belakang dan keluar dari penglihatan. Ketua perlu berada dalam kedudukan neutral dengan ruang antara dagu dan dada.
2. Mendahului dengan dagu dan dada ke arah siling, kontrak perut dan meningkatkan bahu dari lantai atau bangku sehingga anda duduk dalam kedudukan tegak.
3. Kembali ke kedudukan mula.
4 Jangan lupa untuk menjaga kepala dan belakang dalam kedudukan yang neutral. Hyperextension atau akhiran sama ada boleh menyebabkan kecederaan.
Selesai! Mudah kan. Amalkan setiap kali ada waktu yang terluang. Terus lakukan senaman yang kita rasakan mudah dahulu. Di galakkan untuk anda semua mencuba dan membuat secara konsisten bagi langkah-langkah yang dinyatakan di atas.

3 point rollout on ball

three_pt-fw-rl_exercise_ball kempiskan perut buncit 6 pack1. Letakkan lengan anda di atas bola dan kaki anda berlabuh di atas lantai.
2. Simpan batang anda dalam kedudukan yang selari dan menarik butang perut anda ke arah tulang belakang anda.
3. Perlahan-lahan memanjangkan senjata anda keluar dari badan anda dan kemudian membawa mereka kembali ke arah dada anda.
4 Jangan biarkan pinggang anda jatuh di bawah selari. Jika ini berlaku tidak melanjutkan tangan anda sejauh. Senjata anda hanya perlu diperluaskan sejauh yang anda boleh tanpa menjatuhkan pinggul anda di bawah selari.

Bench Reverse Crunch

bench crunch kempiskan perut buncit 6pack1. Mula dengan berbaring di atas belakang anda dan memegang bangku dengan tangan anda di atas kepala anda.
2. Menyimpan lutut bengkok 90 darjah ke kiri sehingga kaki anda dari tanah dan membawa lutut anda dan ke arah bahu anda.
3. Jarak anda membuat gerakan harus agak jauh supaya pinggul anda curl kembali ke arah bahu anda juga. Angkat kaki dan pinggul anda dengan kawalan bagi mengelakkan pergerakan tersentak-sentak yang mewujudkan momentum.
4 Kembali ke kedudukan permulaan dan ulangi untuk ulangan dikehendaki.

Push Up Superman

push up superman kempiskan perut buncit 6pack1. Mula gerakan dalam kedudukan badan ke bawah. Menaikkan tangan kanan dan kaki kiri di luar dan ke atas Kembali ke kedudukan permulaan dan ulangi dengan tangan yang lain dan kaki. Pegang setiap lif selama 1-2 saat.

Belly Blaster

belly blaster kempiskanperutbuncit1. Mula dalam kedudukan papan dengan siku anda dan lengan di atas tanah, selari badan anda ke lantai dan sehingga pada jari kaki anda.
2. Pastikan butang perut anda adalah ditarik dalam ke arah tulang belakang anda dan meningkatkan pinggul anda ke udara dan tahan untuk 1 kiraan kedua.
3. Kembali ke permulaan dan berulang untuk bilangan yang ditetapkan ulangan.

Air Bike Crunches

Air Bike crunches kempiskan perut buncit1. Mula dengan berbaring di atas belakang anda dengan tangan anda di belakang anda dan paha membongkok 90 darjah pada pinggul anda.
2. masa yang sama curl bahu kanan dan lutut kiri ke arah pusat badan anda sehingga siku anda dan sentuh lutut. Kembali ke kedudukan permulaan dan ulangi dengan sisi lain.
3. Sentiasa mengulangi corak ini untuk ulangan yang ditetapkan.

Burpees

Burpees kempiskan perut buncit perut 6 pack1. Dari kedudukan berdiri, melompat setinggi mungkin dan mendarat di atas kaki anda dengan tangan anda di atas tanah.
2. Kick kaki anda kembali. Seketika anda akan berada dalam kedudukan push up dan melompat kembali semula secepat yang mungkin.
3. Ulang untuk ulangan yang diperlukan

Janda Sit Up

Janda sit up kempiskan perut buncit perut 6 pack1. Latihan ini dilakukan dengan duduk di kaki yang normal kedudukan situp rata di atas tanah tetapi bersungguh-sungguh mengetatkan hamstrings dan glutes.
2. Ini akan menyebabkan flexors pinggul untuk tidak aktif dalam proses yang dipanggil perencatan bersaling yang pada asasnya bermakna bahawa otot bertentangan dengan yang dikontrakkan akan berehat.
3. Seperti yang anda memulakan senaman yang mengisi paru-paru anda dengan udara dan dalam 3-5 kiraan pendakian kedua perlahan, perlahan-lahan menghembus nafas.
4 Kembali ke kedudukan permulaan dan ulangan.

AKAN BERSAMBUNG DALAM SIRI KE-2. Nantikan post akan datang ya.

P/S: Letih dengan sindiran dan ejekan rakan anda kerana mempunyai perut buncit? Jom kempiskan perut buncit seawal 28 hari tanpa perlu senaman? Klik Sini –> Black Ice Trimx. Kembalikan perut langsing dan maintain slim macam Rozita Che Wan.🙂

7 Cara Kempiskan Perut Buncit

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (5)Amalkan 7 cara ini untuk mendapat kesan yang maksimum pada badan anda.

1. Minum air masak yang banyak.

Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu yang lebih efektif sewaktu proses pembuangan air berjalan dengan lancar.

2. Makan perlahan-lahan.

Ketika menjamah makanan, kita tidak digalakkan makan dengan cepat kerana udara akan terkepung di dalam usus dan seterusnya membentuk gas yang menggalakkan perut menjadi buncit. Makanan yang tidak dikunyah sehingga kecil juga tidak dapat dicerna dengan sempurna yang seterusnya menyebabkan proses kembung perut berlaku.

3. Kurangkan garam dalam makanan.

Terlalu banyak garam dalam proses diet akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan mekanisme proses pengeluaran air dari sel badan. Akibatnya, perut akan menjadi kembung dengan gas-gas yang terbentuk.

4. Makan makanan yang penuh serat.

Serat adalah elemen yang penting dalam piramid makanan. Untuk mengimbangi kuantiti air dalam tubuh badan, amalan memakan sayur-sayuran hijau dan buah-buahan seperti epal dan pear dapat membantu dalam proses penjagaan ini.

ubat kempiskan perut buncit tanpa kesan sampingan
5. Kesan pengambilan ubat.

Terdapat juga kajian yang dilakukan mengatakan, pengambilan pelbagai jenis ubat-ubatan menjadi salah satu punca perut menjadi buncit. Sebagai contoh, ubat Aspirin yang terlalu kerap di ambil akan menyebabkan timbulnya penyakit lain seperti sembelit.

6. Hindari sembelit.

Sembelit berlaku apabila seseorang itu mengalami masalah dalam pembuangan dan hanya membuang tidak lebih dari tiga kali seminggu. Sebagai akibat dari penyakit ini, perut akan mengumpul gas-gas yang berlebihan dan merangsang isi perut mengumpul lemak-lemak yang boleh menyebabkan kekembungan dan buncit. Oleh itu, pengambilan serat adalah digalakkan.

7. Lakukan senaman atau bersukan.

Bersukan sebanyak tiga kali seminggu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak. Bersukan akan membantu menggerakkan cairan berlebihan dalam perut dan dikeluarkan dari tubuh badan sebagai peluh. Ini seterusnya akan mengekalkan bentuk badan seseorang yang sesuai dengan ketinggian dan berat badan.
Selamat mencuba!

P/S: Ingin kempiskan perut buncit seawal 28 hari tanpa kesan sampingan? Klik Sini –> Black Ice Trimx. Kembalikan perut langsing dan maintain slim macam Rozita Che Wan.🙂

Cara Mengatasi Masalah Perut Buncit

Cara Hilangkan Perut Buncit?

Mara Lagi Kehadapan Perutku!

Cara Mengatasi masalah perut buncit? Artikel ni ditujukan khas kepada lelaki saja ya sebab masalah perut buncit ni sering menyerang lelaki je lagi-lagi selepas berkahwin.. Ada tak istilah lain bagi perut buncit ni? Ya, memang ada.. Perut Mara Ke depan.. Kalau anak sedara anda yang baru berumur 5 tahun mula tegur perut anda, “Uncle, dalam ni ada baby boy yek?”.. Ahah , itu bermaksud anda dah berada dalam keadaan KRITIKAL dah tu..

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (2)
Namun, jangan merungut lagi.. jangan risau sebab masalah perut buncit boleh diselesaikan dengan sebenarnya. Cuma anda je belum tau.. teruskan pembacaan OK?

5 Tips simple untuk mengatasi masalah Perut Buncit.

Mandi Bunga Boleh Hilangkan Perut Buncit? Haha, Lupakan!
Tips pertama ialah Mandi bunga!! Ye ke? Tak de lah,tu gurau je tu nak bagi suspen.. Mandi bunga kalau anda masih tak kawin-kawin lagi.. Yang tu kenalah mandi bunga TAPI kalau perut buncit, tips-tips di bawah mungkin boleh membantu :

Lepas makan terus tido.. Ni paling terbaik, dah makan ular sawa dah.. Ini yang akan menyebabkan kebuncitan paling melampau.. Jangan nak ikut pula tau.. Paling-paling pun kalau nak tidur pun biarlah 3-4 jam selepas makan.

Lepas makan, relax dulu dalam 30 minit barulah mandi.. Itu pun kalau tak nak perut buncit lah.. kalau anda Tanya saya, “Ehh.. yeke nihh”. Jawapan saya, “try lah sebulan”.. Oh ya, jangan lupa ambil ukuran perut dulu sebelum buat ya, ehh ehh.. ni nak kempiskan perut ke apa ni?

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (1)
Makan 2-3 suap, pastu minum air.. makan 4-5 suap lepas tu minum air lagi.. Ohhh.. jangan ya kawan.. cuba elakkan cara makan begini ya kalau nak kempiskan perut.. Nak minum air biar 10 minit selepas makan, AIR MASAK maksud saya, bukan air sirap bandung lak.. “Ala.. tak best lah air masak, tak sedap”.. Jawapan saya: “Ni nak tips elak perut buncit ke nak tips membuncit kan perut ni.. hadoiii”

Kalau boleh, anda makan makanan yang direbus.. ayam rebus, ikan rebus.. memang tips ke-4 atasi Perut Buncit ni agak extreme sikit kan.. sebab tu ada perkataan ‘kalau boleh’ kat depan tu. Memang diakui sukar nak berkomitmen dengan tips ke-4 ni TAPI cuba lah ya, panggang, rebus, steam berbanding bergoreng.. “alahh.. nak ayam goreng jugak!” Jawapan saya : “tambahkan Oats dalam sarapan awak ya Abang hensem”

Air masak minum sekurang-kurangnya 3 liter sehari. “Huisshh.. biar betul, perut buncit dah.. lagi mau minum air lagi ke? kang gemuk air pulak kang bro” Jawapan saya : “Air masak membantu dalam proses perkumuhan.. Ya, proses ‘uk uk’ dan proses ‘shu shu’ disamping membantu menyingkirkan toksin dalam badan”.

Sumber – Blogger En. Ben

P/S: Letih dengan sindiran dan ejekan rakan anda kerana mempunyai perut buncit? Jom kempiskan perut buncit seawal 28 hari tanpa kesan sampingan? Klik Sini –> Black Ice Trimx. Kembalikan perut langsing dan maintain slim macam Rozita Che Wan.🙂