Category Archives: Info

Bahaya Perut Buncit Pada Lelaki dan Perempuan | Perut Buncit Adalah Sumber Penyakit

PERUT BUNCIT SUMBER PENYAKIT kempiskan perut buncit & bahaya perut buncit pada lelaki dan perempuan.jpg

kempiskan perut buncit & bahaya perut buncit pada lelaki dan perempuan

 

Advertisements

4 Cara kuruskan badan yang paling pelik & WAJIB anda cuba!

Hai semua, tanpa berlengah masa lagi, jom tengok kat bawah 🙂

  1. Makan depan cermin

senaman kempiskan perut, cara kempiskan perut, cara kempiskan perut buncit dalam seminggu, cara kempiskan perut dalam masa seminggu, petua kempiskan perut, cara kempiskan perut buncit, cara nak kempiskan perut, cara mengempiskan perut buncit, cara kempiskan perut buncit dalam masa seminggu, senaman untuk kempiskan perut, cara mengempiskan perut, cara hilangkan perut buncit, kempiskan perut, kempiskan perut buncit dalam seminggu, teh hijau boh, punca perut buncit, teh hijau boh kuruskan badan, khasiat teh hijau boh, petua kempiskan perut buncit, hilangkan perut buncit, senaman mengempiskan perut, kempiskan perut buncit, kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempis perut, petua hilangkan perut buncit, senaman perut, cara kempiskan perut buncit perempuan, cara untuk kempiskan perut, cara hilangkan buncit, masalah perut buncit, cara kempiskan perut guna straw, cara nak kempiskan perut buncit, tips kempiskan perut, kebaikan teh hijau boh, tips kempiskan perut dalam masa seminggu, cara senaman kempiskan perut, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempiskan perut dengan cepat, senaman kempiskan perut buncit, petua perut buncit, tips kempiskan perut buncit, cara nak hilangkan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit dengan cepat, senaman kecilkan perut, cara nak kurus dalam masa seminggu, cara bina six pack, ubat kempis perut, senaman perut buncit, cara hilangkan perut buncit bagi perempuan, minuman untuk kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit perempuan,

"senaman kempiskan perut,	922" "cara kempiskan perut,	836" "cara kempiskan perut buncit dalam seminggu,	564" "cara kempiskan perut dalam masa seminggu,	478" "petua kempiskan perut,	425" "cara kempiskan perut buncit,	403" "cara nak kempiskan perut,	355" "cara mengempiskan perut buncit,	329" "cara kempiskan perut buncit dalam masa seminggu,	317" "senaman untuk kempiskan perut,	305" "cara mengempiskan perut,	305" "cara hilangkan perut buncit,	295" "kempiskan perut,	271" "kempiskan perut buncit dalam seminggu,	256" "teh hijau boh,	225" "punca perut buncit,	202" "teh hijau boh kuruskan badan,	202" "khasiat teh hijau boh,	194"

The univeristy of Arizona pernah buat kajian ini, mereka upah dua golongan, 1 golongan yang makan depan cermin, 1 golongan lagi yang makan tempat biasa tempat takde cermin. Hasilnya, orang yang makan depan cermin,  makan lebih sedikit dan lebih berkhasiat berbanding golongan lagi satu tu.

Pelik kan, ape kata selepas ini anda makan depan cermin.

  1. Makan bersama lelaki

Cara ni lebih sesuai dengan wanita

cara-kempiskan-perut-buncit-dalam-masa-seminggu

Mengikut kajian The university of Akron wanita bila makan bersama lelaki ia akan makan lebih perlahan dan sedikit untuk nampak lebih feminin. Makan secara perlahan dan sedikit bagus untuk sistem penghadaman, dan ia membantu perut mencerna makanan dengan lebih baik.

Cara ni tak sesuai dengan lelaki sebab lelaki ni jenis tak kisah, makan depan pempuan ke laki ke sama je.

  1. Lihat warna biru sebelum makan.

Macam mana warna biru boleh membantu anda menguruskan badan?

cara-kempiskan-perut-buncit

Warna boleh mempengaruhi emosi anda.

Mengikut kajian, warna biru dapat mengawal nafsu makan.  Berbanding dengan warna merah dan oren, warna itu boleh meningkatkan nafsu makan anda

Sebab itu restoran Fast Food seperti MC Donald, KFC, Pizza Hut, dan Burger King suka guna banyak warna merah dan oren. Tujuannya satu sahaja supaya anda terasa nak makan makanan mereka.

"senaman kempiskan perut,	922" "cara kempiskan perut,	836" "cara kempiskan perut buncit dalam seminggu,	564" "cara kempiskan perut dalam masa seminggu,	478" "petua kempiskan perut,	425" "cara kempiskan perut buncit,	403" "cara nak kempiskan perut,	355" "cara mengempiskan perut buncit,	329" "cara kempiskan perut buncit dalam masa seminggu,	317" "senaman untuk kempiskan perut,	305" "cara mengempiskan perut,	305" "cara hilangkan perut buncit,	295" "kempiskan perut,	271" "kempiskan perut buncit dalam seminggu,	256" "teh hijau boh,	225" "punca perut buncit,	202" "teh hijau boh kuruskan badan,	202" "khasiat teh hijau boh,	194"

Jadi, perbanyakkan warna biru di dapur anda, anda boleh tukar alas meja warna biru, pinggan atau gelas warna biru, atau cat dapur warna biru.. Cantik kan?

"senaman kempiskan perut, 922" "cara kempiskan perut, 836" "cara kempiskan perut buncit dalam seminggu, 564" "cara kempiskan perut dalam masa seminggu, 478" "petua kempiskan perut, 425" "cara kempiskan perut buncit, 403" "cara nak kempiskan perut, 355" "cara mengempiskan perut buncit, 329" "cara kempiskan perut buncit dalam masa seminggu, 317" "senaman untuk kempiskan perut, 305" "cara mengempiskan perut, 305" "cara hilangkan perut buncit, 295" "kempiskan perut, 271" "kempiskan perut buncit dalam seminggu, 256" "teh hijau boh, 225" "punca perut buncit, 202" "teh hijau boh kuruskan badan, 202" "khasiat teh hijau boh, 194"

  1. Ikat perut dengan reben

Cara pelik ni popular di Perancis, anda boleh cuba ikat perut dengan reben tapi jangan ikat terlalu ketat pulak.

Org perancis gunakan reben sebagai trigger atau penggera. Bila kita makan, perut kita akan mengembang. Lagi byk kita makan, lebih besar perut kite mengembang

cara-kempiskan-perut-buncit-dalam-seminggu

Bila anda terasa reben menjadi ketat, time tu anda kene berhenti makan, dengan cara ini anda dapat mengawal kuantiti makanan dan kuruskan badan.

Okielah itu sahaja tips dari saya, selamat mencuba 🙂


P/S: Dah Cuba 1001 Cara, Tapi Masih Tak Berjaya Kuruskan Badan? Ketahui Rahsia turun saiz pinggang 4 cm Sebulan TANPA PERLU MAKAN UBAT. Klik Sini → Krim Habbatus Sauda Halia

Perbezaan Cara Kempiskan Perut Buncit Rawatan Secara Moden Atau Tradisional Untuk Lelaki Dan Perempuan

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia untuk pembaca blog kempiskanperutbuncit.wordpress.com 🙂

Pernah tak rakan sepejabat atau sesiapa dikalangan kita membuat teguran atau berkata sinis seperti; “Mamat ni mesti dah berkahwin, sebab tu lah perut dia buncit atau boroi’. 😉

Jangan salahkan wanita jika mereka terlebih dulu melihat perut anda kemudian baru melihat wajah anda. Jika wanita mempunyai aset untuk dijaga lelaki juga tidak terlepas. Jangan ambil enteng dan mudah apabila perut mula membuncit ke depan. Ingat, jumlah lemak yang banyak akan menyumbang kepada penyakit berbahaya.

cara mudah untuk kempiskan perut buncit dalam masa 28 hari

Gambar lelaki buncit dan boroi

Maskulin bersama Puan Maziana Yahya, Pengarah Urusan Alammi SPA menjawab pesoalan rawatan mengempiskan perut secara semulajadi.

Mengapa rawatan semulajadi lebih istimewa berbanding rawatan secara moden.

“Rawatan cara moden lebih tinggi kosnya juga bahan kimia yang digunakan mungkin akan meninggalkan kesan kepada individu untuk tempoh masa tertentu. Berbeza dengan cara semulajadi, ia hanya mengggunakan produk organik, lebih murah, selamat dan berkesan.

Adakah rawatan berkesan dan mencukupi untuk mendapatkan berat badan ideal.

“Rawatan ini perlu dilakukan secara berperingkat untuk mendapatkan kesan yang diidamkan. Apapun, pengambilan makanan tepat adalah tunjang utama untuk mendapatkan berat badan ideal. Jangan terlalu taksub sehingga tidak makan. Ambil secara berperingkat serta banyakkan pengambilan air. Minum setengah jam setiap kali selepas makan, barulah perut tidak buncit.

Bahagian tubuh lelaki yang paling mudah memerangkap lemak?

PERUT, kerana setiap hari kita mengambil makanan dari pelbagai sumber. Semua itu akan terkumpul disebabkan peningkatan usia, tahap metabolisme rendah dan perlahan. Ini memudahkan lemak terkumpul di dalam perut. Ada sesetengah lelaki cenderung untuk boroi akibat faktor genetik”.

Jom kempiskan perut secara semulajadi

Jom kempiskan perut buncit secara selamat

Pendedahan tentang rawatan ini masih kurang diterima ramai lelaki. Pendapat anda tentang perkara ini.

“Setuju, tetapi semua individu tidak kira lelaki atau wanita harus tampil sihat untuk tidak mendapat penyakit pada usia akan datang. Kerana rawatan ini selain dapat membantu memecahkan lemak dan melancarkan pengaliran darah ia juga membantu tubuh untuk kekal sihat sepanjang hari.

Sumber ~ Majalah Maskulin September 2015 | Diolah semula oleh Muhafis


P/S: Dah Cuba 1001 Cara, Tapi Masih Tak Berjaya Kempiskan Perut Buncit? Ketahui Rahsia admin turunkan Saiz Pinggang sebanyak 4 Inci TANPA PERLU MAKAN UBAT. Klik Sini → Krim Habbatus Sauda Halia

Teh Hijau mampu kempiskan perut buncit dalam masa seawal 3 hari?

As Salam dan Salam Sejahtera.

Hai Apa Khabar rakan pembaca sekalian. Semoga sihat hendaknya.  Kalau anda baca tajuk post kali ini, mungkin ada yang anggap klise kan. Ya saya tahu, bukan senang nak kempiskan perut buncit dalam masa se awal 3 hari. Kalau ikutkan pun bukan ramai sangat penggemar Teh Hijau dalam kalangan orang Melayu.

Saya ada buat bancian ringkas, tanpa ada hitam putih sebab pada ketika dan mulanya saya teringin nak jual pil Teh Hijau sebagai suplemen tambahan. kemudian apa saya buat, saya minta lah rakan saya yang bertugas sebagai juruwang di salah satu pasaraya untuk membuat bancian.

Saya hanya perlukan statistik kuantiti pembelian Teh Hijau dalam sehari. Hari yang saya pilih adalah hari Ahad. Keputusannya dari 312 pelanggan yang membuat pembayaran dengan beliau, hanya 20 orang sahaja yang membeli produk berasaskan Teh Hijau ini. Dua orang darinya Melayu manakala baki adalah dari Kaum Cina.

Saya berasa hairan atas sebab apa teh hijau ni tak laku dek pasaran sebab kalau di ikutkan khasiatnya banyak. Ya, saya yakin melebihi Black dan White tea. Apa pun nak dipendekkan cerita saya tak jual pun produk berasaskan Teh Hijau ni. Kononnya macam tak ada demand. Lagipun baik consume dengan buat air teh hijau je dari makan pil. Pada hemat saya lah kan.

Ikutkan pun saya baru sahaja amalkan pengambilan teh hijau ni. Waktu malam khususnya saya minum. Itu pun produk teh boh je, sebab murah kan. So far saya rasa lagi best la, badan ringan, kurang migraine, senang buang air kecil – kencing lawas. Cuma rasanya to be frank tak berapa sedap la pada yang baru nak consume teh hijau ni.

teh boh teh hijau kempiskan perut buncit wordpress kempiskan perut buncit 3 hari

Okie briefly pasal teh hijau dan segala manfaat seperti tajuk teh hijau – kempiskan perut buncit yang saya dapat kumpulkan dari Blog-Blog lain.

1. Antioksidan Teh Hijau 100 kali lebih berkesan berbanding vitamin C dan 25 kali lebih kuat dari Vitamin E dari segi perlindungan sel dan DNA daripada kerosakan oksidan

2. Teh Hijau Dan Jus Limau Nipis Untuk mengempiskan perut, selain menjaga pemakanan dan bersenam secara teratur, Ibu boleh mempercepatkan proses tersebut dengan mengamalkan minum teh hijau. Sejak dahulu lagi, teh hijau disebut sebagai minuman pelangsing kerana memiliki kandungan Catechin yang berupaya meningkatkan pembakaran lemak, sekali pun sewaktu Ibu tidak bergerak. Catechin adalah sejenis polifenol yang terdapat di dalam daun teh yang memiliki sifat sebagai antioksidan.

Ibu disarankan meminum teh hijau selepas makan makanan yang berlemak. Kaedah ini sesuai untuk ibu yang tidak menyusukan bayi dengan susu ibu. Selain mengamalkan minum teh hijau, minum minuman yang masam akan menggalakkan pembakaran lemak di dalam tubuh. Amalkanlah minum air limau nipis atau jus oren segar sebaik-baiknya tanpa gula.

3. Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

4. Teh ini berkhasiat menyembuhkan berbagai macam penyakit dan memiliki banyak kandungan zat anti oksidan. Rajin minum teh hijau dapat menurunkan berat badan secara alami dan melangsingkan perut.

Bahan-bahan yang Anda perlukan adalah segelas teh hijau tanpa gula atau segelas air hangat ditambah dengan perasan jeruk nipis. Setelah menambahkan ekstrak jeruk nipis Anda boleh amalkan ramuan ini secara teratur satu kali sehari secara rutin.

teh hijau bagus untuk kempiskan perut buncit lelaki wanita dan lelaki dalam 3 hari

5. Menurunkan Berat Badan

Teh hijau mempercepatkan proses pembakaran kalori dengan menghalang penyerapan lemak arteri dan kolesterol. Satu penyelidikan yang di buat oleh International Journal of Obesity telah membuat kesimpulan berdasarkan kajian mereka bahawa ekstrak teh hijau mampu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak dalam badan.

Menurut Journal Amerika berdasar kajian klinikal Nutrisi bahan perangsang di dalam teh hijau mampu meningkatkan kadar metabolisme dan memberikan tenaga. sekaligus membantu menurunkan berat badan jika diamalkan setiap hari.

Teh ini amat sesuai untuk membakar kalori  dengan menghalang penyerapan lemak arteri dan kolesterol. Teh hijau juga membantu meningkatkan tenaga secara menyeluruh dan juga untuk mengurangkan selera makan. Teh hijau sangat terkenal dalam kalangan orang Jepun, dan ia juga dikatakan dapat membantu kita meredakan tekanan (stress).

Satu penyelidikan yang di buat oleh International Journal of Obesity telah membuat kesimpulan berdasarkan kajian mereka bahawa ekstrak teh hijau mampu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak dalam badan. Selain itu antioksidan yang terdapat di dalam teh hijau boleh membantu mencegah kanser dan  juga penyakit jantung.

6. Teh hijau akan membantu proses metabolisme alami tubuh dan membantu membakar lemak yang berkumpul di perut, paha, lengan dan bagian-bagian yang mudah menampung lemak dalam tubuh. Amalan rutin teh hijau per hari untuk membakar hingga 70 kalori dalam satu hari saja dan membantu menurunkan berat badan hingga 7 kg dalam satu tahun. Meskipun sedikit, Anda dapat menggabungkan diet dengan olahraga teratur dan menghindari makanan berlemak.

Okie semua apa yang anda perlu buat sekarang adalah pergi mana-mana pasaraya dan dapatkan Teh Hijau berdekatan. 🙂


P/S: Dah lama berangan nak perut yang kempis, langsing dan bebas dari selulit macam Uqasha Senrose? Tukar angan-angan jadi kenyataan! Dapatkan Krim Halia + Habbatus Sauda Sekarang–> KLIK SINI UNTUK INFO

Hubungi saya, Muhafis 0127522085

KLIK -> https://api.whatsapp.com/send?phone=60127522085

CaraKempiskanPerut KRIM32 Produk Untuk Kempiskan Perut Supaya Hilang Buncit Alat Sit Up Paling Cepat Kempiskan Perut Buncit - PenMerah.com

Sila Whatsapp terus https://api.whatsapp.com/send?phone=60127522085 bagi mendapatkan Krim Halia + Habbatus Sauda bagi kempiskan perut dan dapatkan badan yang langsing!


kebaikan teh hijau kempiskan perut buncit muhafis wordpress

manfaat teh hijau untuk kempiskan perut buncit lelaki dan wanita selepas bersalin

5 tabiat yang menjadi punca gemuk atau Obesiti

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (21)

Antara punca kegemukan yang berlaku di Malaysia ialah ;-

(1) Makan makanan rendah/bebas lemak

– Pasti anda berasa pelik mengapa makanan yang lebih sinonim sebagai cara terbaik untuk kurus tetapi sebenarnya menjadi punca gemuk. Berdasarkan kajian yang telah dilakukan, sememangnya kandungan kalori didalam makanan rendah/bebas lemak adalah sedikit.

Tetapi ia akan membuatkan seseorang untuk berasa lapar lebih cepat. Tidak semestinya makanan yang mengandungi banyak kalori anda perlu elak seratus peratus. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan perancangan pemakanan yang betul dari pakar.

(2) Tidur terlalu sedikit/banyak

– Hasil daripada kajian Wake Forest, seorang yang tidur kurang daripada 5 jam akan meningkatkan risiko perut buncit sebanyak 2 setengah kali ganda. Manakala seorang yang tidur melebihi daripada 8 jam pula akan meningkatkan risiko sebanyak 3 kali ganda. Masalah tidur adalah merupakan punca gemuk yang utama.

air gas punca makan banyak kali kempiskanperutbuncit
(3) Minuman bergas

– Kajian mendapati bahawa seorang yang minum 1 atau 2 tin minumun bergas sehari akan meningkatkan punca gemuk sebanyak 33 peratus. Penyelidik membuat teori bahawa pemanis buatan akan meningkatkan lagi selera makan seseorang.

(4) Elak waktu makan

– Berdasarkan kajian oleh Calorie Control Council, 17% rakyat Amerika bersetuju bahawa mereka mengelak waktu makan semata-mata untuk kurus. Tetapi ia sebenarnya akan meningkatkan risiko punca gemuk.

Ini kerana apabila anda tidak makan, ia akan melambatkan pergerakan metabolisme dan akan meransang seseorang untuk berasa lapar. Peratus anda makan secara berlebihan pada hidangan seterusnya adalah tinggi.

(5) Makan terlalu cepat

– Hasil daripada kajian Journal of the American Dietetic Association mendapati bahawa seseorang yang makan dengan cepat biasanya akan makan secara berlebihan. 

Ini kerana perut akan mengambil masa sekurang-kurangnya 20 minit untuk memberitahu otak bahawa anda telah mendapatkan makanan yang secukupnya. Ia adalah merupakan punca gemuk utama yang ramai masih tidak sedari.


P/S: Penat nak makan ubat? Takut ada kesan sampingan? Jom Try Krim Habbatus Sauda + Halia. Selamat dan Halal. Klik Sini –>> Krim Habbatus Sauda Halia

Kenapa lelaki perut buncit lepas kahwin?

Kenapa lelaki perut buncit lepas kahwin? Er..sensitif soalan nie kepada suami-suami yang ‘sedang maju ke hadapan’. Haha! Jangan pula berfikir lelaki saja perut buncit selepas kahwin.

Perut lelaki buncit selepas kahwin bukanlah kerana mereka mengandung, mungkin kerana masakan isteri sedap yang membuatkan si suami kenyang selalu. Yelahkan, dah ada orang jaga, sebelum kahwin ‘slim river’ saja sebab nak makan kena buatkan sendiri. Hehe..

Tapi adakah masakan isteri yang sedap itu sebab atau punca utama suami semakin hari semakin maju ke hadapan? Menurut kajian yang Admin baca terdapat beberapa faktor kenapa lelaki perut buncit lepas kahwin?

Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang.

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (19)
Namun jika hubungan kelamin tidak dilakukan dalam tempoh yang lama, perut mereka akan kembali kendur dan zakar pula akan mula mengecut. Selalunya berlaku kepada lelaki yang dah bercerai, mereka yang dah lama menduda atau selalu sibuk dengan kerja sampaikan tuntutan nafkah batin diabaikan. Kasihan ‘dia’. ~ Sumber: Majalah Maskulin edisi Ogos tahun 2009

O0o.. barula Admin tahu kenapa lelaki perut buncit lepas kahwin. Patutla punn.. ok, sekarang dah tahukan sebab saintifik punca perut lelaki buncit lepas kahwin? Jadi macamana nak kempeskan perut yang boroi itu ketahap normal kembali?

Cara yang mudah dan kita semua tahu adalah dengan melakukan senaman. Bila dah kahwin nie suami jadi sibuk sikit tiada masa nak bersenam, rasa macam nak duduk rumah saja pada hari minggu, jadi apakata kepada isteri yang perihatin ajak suami Anda itu pergi bersenam atau berjogging 2-3 jam setiap minggu.

Tapi kalau dia masih malas juga, ada juga cara lain, anda boleh cuba satu cara iaitu rahsia menguruskan badan secara HOLISTIK iaitu satu cara menguruskan badan tanpa bersenam. Kalau nak cerita atau tulis rahsia nie melalui artikel nie rasanya tak cukup sebab panjang, keluar tajuk pula nanti. Jadi kalau anda nak tahu sila rujuk pautan SINI. Nanti anda akan tahu sendiri rahsianya.

Setakat itu dahulu perkongsian Admin malam ini. Renung-renungkan dan selamat beramal!

Sumber : Google – Blogspot


P/S: Dah Cuba 1001 Cara, Tapi Masih Tak Berjaya Kempiskan Perut? Ketahui Rahsia admin turunkan Saiz Pinggang sebanyak 4 Inci TANPA PERLU MAKAN UBAT / SUPLEMEN. Klik Sini → Krim Habbatus Sauda Halia

5 Cara pemakanan yang mempengaruhi tidur

Tidur dan makan adalah perkara yang biasanya berkait pada waktu malam. Namun terdapat juga tidur selepas makan yang selalu diamalkan oleh sesetengah dari kita pada waktu tengahari terutamanya bagi yang bekerja dalam suasana pejabat khususnya. Sungguh! Memang sedap je lepas makan kita tidur, nyenyak sangat tapi AWAS kerana perkara ini tidak elok di amalkan.

Baca penerangan di bawah:-

1. Makan terlalu banyak atau terlalu sedikit boleh mengganggu tidur anda

– Sekiranya anda mengambil makanan ringan beberapa jam sebelum anda tidur, ia dapat membantu untuk memudahkan tidur anda, tetapi sekiranya anda makan terlalu banyak, ia boleh menyebabkan ketidakselesaan terhadap sistem pencernaan yang akan membuatkan tidur anda terganggu.

2. Kafein boleh mengganggu tidur

– Bagi sesetengah orang, makanan atau minuman yang mengandungi kafein di dalamnya boleh mengganggu tidur mereka. Jika anda seorang yang sensitif terhadap kafein, elakkan daripada mengambil makanan atau minuman yang mengandungi kafein pada waktu petang dan malam hari.

Contoh kafein yang membuatkan kita sering terjaga adalah White Coffee ataupun stok kopi 3 in 1. Terdapat dari kita juga mudah terkena migrain pabila meminum Nes (Bergantung pada sesetengah orang).

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (20)
2. Elakkan mengambil makanan yang berlemak pada waktu malam

– Sekiranya anda mengambil makanan yang mengandungi kandungan lemak yang tinggi pada waktu malam, ini akan memungkinkan sistem pencernaan anda tidak dapat berfungsi dengan baik dan akan menyebabkan perut anda memulas. Ianya akan menggangu waktu tidur anda.

Contoh ayam goreng segera yang banyak di jual di Pasaraya.

3. Jangan makan pada waktu tengah malam

– Anda perlu mengelak daripada penyakit pedih hulu hati sebelum terlambat. Makan pada waktu tengah malam adalah salah satu puncanya. Selain daripada itu juga, berbaring dalam keadaan perut yang penuh akan mendorong asid dan jus perut mengalir sampai ke pangkal kerongkong dan akan menyebabkan mulas yang mengganggu tidur.

Contoh makan semasa menonton movie di televisyen dan Laptop lewat malam sambil mengambil makanan berat seperti Burger Ayam dan daging yang kemudiannya kita terus je tidur.

4. Jangan minum air terlalu hampir dengan waktu tidur anda

– Cuba elakkan daripada minum beberapa jam sebelum waktu tidur. Ini adalah untuk mengurangkan keperluan anda pergi ke tandas di waktu malam.

Digalakkan untuk mengambil segelas air mineral sebelum tidur sahaja untuk memudahkan pencernaan.

5. Susu dan madu dapat membantu tidur

– Susu mengandungi triptofan, asid amino esensial yang merupakan diet semulajadi untuk membantu tidur anda. Triptofan akan meningkatkan jumlah serotonin yang merupakan sebagai ubat penenang untuk otak. Inilah punca utama mengapa begitu banyak ubat tradisional menggunakan susu atau madu sebagai ramuan untuk herba mereka.

Karbohidrat akan membantu untuk memudahkan kemasukan triptofan ke otak. Sebiji pisang dengan susu memberikan vitamin B6, yang membantu untuk menukar triptofan ke serotonin.


P/S: Jom Target perut yang kempis dari perut buncit and slim macam Diana Danielle! KLIK SINI –>> Krim Habbatus Sauda Halia