10 Tips Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

Kita selalu dengar momokan kawan di pejabat atau orang sekeliling ‘sekarang boleh la maintain langsing, perut slim. Cuba kalau dah kawin nanti semua menggeleber, perut pun buncit’

Jawapan saya bila dapat sindiran sebegini adalah ‘nak buat macam mana, dah isteri saya masak sedap. Air tangan isteri lah katakan’

Tapi lepas tu kadang terfikir juga, kalau lepas kahwin perut tak buncit agaknya sebab isteri masak tak sedap ke. Haha pengsan sekejap!

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

Kalau ikut pemerhatian bukan orang yang dah berkahwin je yang hadapi masalah ini.

Wanita lepas bersalin juga selalu hidapi masalah perut buncit ni. Selain itu selulit pun akan ada kat perut.

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat cara kempiskan perut buncit kempiskanperutbuncit
Sebenarnya perut boleh kempis kalau kita berpantang dengan betul. Buktinya ramai je artis sebagai contoh dapat kekalkan badan yang langsing walaupun lepas kelahiran. Tak kan diorang buat liposuction pulak kan

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

Bila cakap pasal artis, antara yang saya perhatikan masih langsing sampai sekarang adalah Ziana Zain. Belum sempat untuk saya kaji ape petua beliau boleh slim sampai sekarang. Kalau ada sesiapa tahu share la ya!

Okie sudah masanya saya kongsikan 10 tips hilangkan perut buncit dengan cepat. Tips ini mudah dan boleh diamalkan korang kat rumah jer.

Apa yang saya nak tekankan kat sini ialah korang kena konsisten amalkan hari-hari, kalau terlepas nak buat, pangkah kat kalendar tanda kita terlepas lakukan tips yang kita amalkan ini.

Boleh follow tips ini mengikut kesesuaian korang sendiri. Jangan lupa share kat Facebook ya. Boleh tekan share kat bawah takut lupa.

1) Buat Sit up Gerakan Badan Latih Tubi Dan Senaman Setiap Pagi

Perlunya bagi anda membuat gerakan sit up secara baring, pegang pada bahagian kepala dengan kedua-dua belah tangan. Angkat kepala berserta badan serentak dengan kaki (dalam keadaan yang bengkok terutamanya) sebanyak 8 kali sehari.

Jom tengok hasilnya setelah seminggu. Adakah ia nya berhasil hilangkan perut yang buncit itu? Lakukan secara berdisplin setiap hari dan pastikan anda pelapik belakang yang lembut sebagai perlindungan kepada bahagaian belakang badan anda.

Buat Sit up Gerakan Badan Latih Tubi Dan Senaman Setiap Pagi kempiskanperutbuncit.wordpress.com

10 Tips Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

2) Kunyah Makanan Sehingga Betul-betul Hancur 40 Kali Kunyahan

Tips no. 2 dia atas merupakan salah satu sunnah Nabi Muhammad S.AW. yang ramai orang terlupa amalkan setiap masa. Sebelum kita betul-betul menelan makanan yang ada di dalam mulut kita. Kita hendaklah kunyah sampai lumat sebelum ia berlalu masuk ke dalam tekak anda.

Menurut pengamal perubatan atau dari segi Biologi ia akan membantu makan untuk mudah dicerna di dalam perut oleh enzim-enzim. Maka perut anda akan berada dalam keadaan sihat dan dioptimumkan fungsinya dengan lebih baik.

Kunyah Makanan Sehingga Betul-betul Hancur 40 Kali Kunyahan kempiskan perut buncit

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

3) Gerakkan Badan Dengan Jogging Setiap Hari

Lakukan senaman dengan berlari-lari anak atau istilah lainnya ialah “berjogging”. Cuba lakukan larian pada awal pagi di samping dapat menghirup udara yang segar, ada banyak oksigen di dalamnya.

Displinkan diri keluar dari rumah awal pagi sebelum matahari memanaskan dirinya di atas langit membiru di sana. Jogging juga penting untuk membina stamina yang mantap pada diri anda di samping dapat hilangkan perut yang buncit itu.

Jikalau anda sangat sibuk, tiga kali seminggu ternyata memadai untuk anda lakukan jogging.

Gerakkan Badan Dengan Jogging Setiap Hari hilangkan perut buncit dengan cepat cara mudah kempiskan perut buncit

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

4) Pengambilan Jus Limau Pada Setiap Meal Anda

Pada setiap pagi sebelum menjamah makanan ketika bersarapan, anda digalakkan minum segelas jus limau. Hal ini untuk membuang sisa-sisa makanan dalam perut anda, dan juga asid yang tertinggal di dalam perut anda selain menjadi minuman detox (nyah toksin di dalam badan).

Ia secara tidak langsung hilangkan perut buncit dan masalah perut yang anda hadapi itu. Boleh juga pelbagaikan minuman seperti Jus Epal dan Air Lemon.

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

5) Banyakkan Minum Air Suam Dan Air Masak

Apabila kita minum air masak pada kadar yang banyak, ia akan mencairkan sodium (garam) di dalam badan anda sehingga membolehkan menaikkan jumalah air di dalam badan keluar.

Secara logik lebih banyak air masak di minum akan membuatkan kita banyak membuang air kan?

Minum air masak dalam kuantiti yang besar boleh melancarkan fungsi organ hempedu dan melancarkan proses buangan air dari dalam badan.

Elakkan ambil air sejuk ketika makan, ia akan melambatkan proses pencernaan makanan di dalam badan. Ia akan memberi masalah perut buncit kepada anda secara tidak langsung.

Ini disebabkan makanan mudah tercerna pada suhu badan. Iaitu sekitar 36 darjah celcius.

Banyakkan Minum Air Suam Dan Air Masak kempiskan perut buncit hilangkan perut buncit cepat

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

6) Berpuasa Sunat Pada Hari Khamis Dan Isnin

Ibadah puasa  dilakukan oleh orang Muslim dan orang non-muslim (mengikut cara ibadah masing-masing) adalah antara tips terbaik untuk hilangkan perut buncit ini.

Menahan lapar dan dahaga dari sebelum subuh sehingga tenggelamnya matahari di ufuk barat merupakan diet yang terhebat pada zaman ini bagi kempiskan perut.

Di samping itu, kita dapat merehatkan perut dan sistem pencernaan dari bekerja buat sementara waktu.

Jangan lupa bersahur sebelum berpuasa dan berbuka semasa sampai waktunya.

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

7) Amalkan Minum Teh Hijau

Kajian antarabangsa menunjukkan bahawa teh hijau boleh menaikkan tahap metabolisme badan ke yang lebih tinggi sekaligus memanaskan badan serta membakar lemak dan kalori di dalam badan dengan lebih mudah.

Ia juga dapat menstabilkan berat badan pada insan yang selalu minum air teh hijau ini.

Selain itu, teh hijau juga membantu melancarkan penghadaman di dalam badan, stabilkan suhu badan dan gula di dalam darah.

Sila amalkan minum teh hijau setiap masa sebelum menjamah makanan untuk memberi kesan mujarab dalam hilangkan perut yang buncit itu.

cara-kurangkan-berat-badan-teh-hijau krim halia kempiskanperutbuncit

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

8) Kurangkan Makan Garam Dalam Makanan

Banyaknya garam (sodium) di dalam badan akan menyebabkan perut anda buncit.

Nak tahu sebab apa?

Garam akan menghalang atau melambatkan proses air dari keluar dari badan dan air yang banyak  di dalam perut akan menghasilkan gas-gas yang berpotensi untuk membesarkan diameter perut anda.

Maka, kurangkan mengambil garam yang berlebihan dalam makanan demi perut anda itu.

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

9) Makan Secara Perlahan-lahan

Luangkan masa untuk makan agak lama sedikit bagi menjaga perut anda. Pastikan ketika makan anda tidak tergopoh-gapah, lupakan sebentar masalah “rushing” dan kerja ketika makan.

Jangan makan ketika stress. Sebelum makan set di minda anda hanya untuk makan sahaja.

Jangan lupa baca Bismillah bagi yang beragama Islam.

Makan terlalu cepat amat bahaya, kerana perut mengambil masa selama 20 minit untuk hantar signal ke otak bahawa anda telah mendapatkan makanan secukupnya. Ini ialah punca gemuk dan tidak ramai orang yang sedar.

Contohilah budaya orang Jepun makan perlahan dan ucap “ittidimas” tanda mereka menghargai makanan dan rezeki yang terhidang itu. Makan slow-slow jangan kalut kata orang utara. Hang nak pi mana?

Makan Secara Perlahan-lahan untuk hilangkan perut buncit dengan cepat

10) Nak Tips Yang Paling Cepat Tanpa Perlu Bersusah-payah Untuk Hilangkan Perut Anda Yang Buncit Itu?

Saya ingin berkongsi manfaat krim yang telah saya gunakan sendiri. Alhamdulillah hasilnya saiz pinggang turun dari 34 inci kepada 32 inci cuma dalam masa dua minggu!

Walaupun tidak banyak turun, saya sangat teruja dengan hasilnya sebab tiada senaman khusus dibuat. Apa yang saya lakukan hanyalah sapu krim halia tersebut, banyak minum air suam dan memakai bengkung yang dibeli secara online di Lazada.

gambar mudahnya kempiskan perut buncit dengan krim mysara habbatus sauda halia muhafis 0127522085
gambar mudahnya kempiskan perut buncit dengan krim mysara habbatus sauda halia muhafis 0127522085

Krim yang diperbuat dari halia ini sesuai untuk lelaki dan wanita juga untuk wanita selepas bersalin

Dapatkannya sekarang hubungi saya, Muhafis 0127522085

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: