Perut Punca Segala Penyakit?

Anda kerap diserang sakit perut tanpa sebab atau anda sering berasa tidak selesa di bahagian perut? Ia mungkin petanda awal kepada penyakit lain yang merbahaya.

Seperti mana Sabda Rasulullah SAW, maksudnya: “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami).

Perut juga merupakan salah satu dari tempat atau sarang penyakit. Antara penyebab sakit dari perut.

cara mudah kempiskan dan hilangkan perut buncit lelaki dan wanita dengan slimming tummy patch murah (12)

Kebanyakan dari kita kerapkali makan ikut nafsu. Bukan makan sebab perlu terutama apabila dapat makanan kegemaran. Walaupun perut dah kenyang tetap jugak nak diisi walaupun dah penuh. Salah satu punca paling ketara yang diambil remeh bila tidak berwaspada dengan makanan dan minuman yang dihinggapi serangga.

Sabda Rasululluh s. a. w, maksudnya: “Jika ada seekor lalat jatuh ke dalam tempat minuman yang akan kamu minum, maka celuplah keseluruhan tubuh lalat tersebut ke dalam minumanmu tadi kemudian angkatlah (buanglah) lalat tersebut. Kerana sesungguhnya pada salah satu sayapnya mengandung ubat dan pada sayap yang lainnya mengandung penyakit.” (Riwayat Abu Hurairah).

Bukan nak salahkan pengguna tapi sebenarnya dalam memilih makanan, sikap pengguna adalah kunci untuk mendapatkan kesihatan yang maksimum. Berapa ramai yang membeli makanan sambil meneliti kandungan? Selalunya diabaikan tapi yang diabaikan itulah membawa kepada kesusahan.

P/S: Dah Cuba 1001 Cara, Tapi Masih Tak Berjaya Kuruskan Badan? Ketahui Rahsia admin turun saiz pinggang 4 inci Sebulan TANPA PERLU MAKAN PIL. KLIK SINI → Krim Habbatus Sauda Halia

P/S: Artikel ini telah disalin dari blogger DarkBatman pada entri bertarikh 10 Januari 2012. Penulis adalah Jurulatih Kecergasan di sebuah Gym di Kuala Lumpur.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One thought on “Perut Punca Segala Penyakit?

  1. […] produk teh boh je, sebab murah kan. So far saya rasa lagi best la, badan ringan, kurang migraine, senang buang air kecil – kencing lawas. Cuma rasanya to be frank tak berapa sedap la pada yang baru nak consume teh hijau […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: