Category Archives: Krim Habbatus Sauda Halia

Cara saya kempiskan perut buncit dengan mudah tahun ini

Pelbagai cara kempiskan perut yang digunakan pengguna di luar sana. Baik tradisional atau moden.

Tahun ini, saya masih mengekalkan cara lama untuk kekal slim fit (macam jenis seluar pulak) untuk kempiskan perut

Cuma saya terpaksa tinggalkan mengambil pil herba untuk kurus sebab gastrik saya semakin teruk dan saya pernah disahkan mengalami ulser perut.

Perut saya alah dengan herba!

Cara saya untuk kempiskan Perut mungkin berbeza dengan orang lain.

Saya cuma amalkan mengambil dan gunakan perkara di bawah

  1. Minum teh hijau dua kali sehari

  2. Sapu losyen halia + habbatus sauda

  3. Memakai bengkung untuk lelaki

1) MINUM TEH HIJAU

Seperti yang saya kongsikan seperti post sebelum ini berkaitan teh hijau, kelebihan yang terdapat pada teh ini selain mengandungi antioksida yang tinggi, ia juga dapat meningkatkan metabolisma dalam badan.

Bila metabolisma tinggi, berat badan tidak mudah bertambah seterusnya perut akan lebih langsing berbanding orang yang mempunyai metabolisma yang rendah

Jenama teh hijau yang saya pilih ialah BOH atau Ahmad Tea. Mengapa?

Sudah tentulah kerana harganya lebih murah di pasaran berbanding teh hijau yang dijual di farmasi

Cubalah!

P.S – Cara pengambilan yang betul untuk kempiskan perut ialah teh hijau ini perlu di ambil kira-kira 30 minit selepas makan.

2) SAPU LOSYEN ATAU KRIM HALIA HABBATUS SAUDA

Berbalik pada kesan yang saya gunakan apabila memakan produk herba untuk kurus, saya terpaksa memilih cara lebih selamat untuk kempiskan perut.

Saya pilih untuk gunakan krim dan losyen kerana saya percaya lebih selamat dan berkesan. In sha Allah

Oleh sebab produk yang berasaskan halia sesuai untuk kempiskan perut buncit, saya pilih losyen Halia dan habbatus sauda keluaran syarikat bumiputera untuk membantu mendapatkan perut yang slim fit.

Bahan utama dalam losyen ni adalah

  1. Halia

  2. Habbatus Sauda

  3. Minyak Bunga Matahari

Campuran bahan tersebut sangat serasi dengan saya lebih lagi selain kempiskan perut, minyak bunga matahari seperti yang kita kenal tinggi dengan vitamin e.

So, bila kita sapu dalam masa yang sama kulit kita jadi licin dan cantik. Hilang selulit stretch mark bagai bila kita konsisten sapu losyen ni.

Sis, bila perut dan slim langsing, selulit pun hilang, agak-agak en husband kita teringin tak cari lain? Haha

Hubungi Muhafis, 0127522085 untuk pembelian atau info lanjut.

3) PAKAI BENGKUNG TIAP HARI

Memang nampak janggal bila lelaki pakai bengkung kan, tapi percaya tak kalau saya bagitau yang tahu saya pakai bengkung atau girdle ni cuma isteri saya sahaja!

Hahahahaha

Selama ni saya memakai bengkung tiap hari dan termasuk semasa berada di ofis. Bila di pejabat memang rakan sepejabat tak perasan pun saya pakai bengkung ni.

Mungkin bila sebut bengkung ni ramai yang menyangka saya memakai bengkung nursajat atau yang mahal-mahal. 

Saya tak mampu pakai bengkung sajat, saya cuma order bengkung dari lazada sahaja. :-p

Pemilihan bengkung ni bergantung pada kemampuan. 

Bengkung, korset, girdle atau apa saja panggilan di beri, matlamatnya hanyalah satu, nak kempiskan perut buncit guna bengkung.

Ni jenis bengkung yang saya gunakan

Bengkung ni saya pilih sebab saiz dia besar, dan untuk saya, saya pilih yang jenis macam tali pinggang sahaja untuk memudahkan saya buang air nanti. Haha!

Saiz M ni dia biasa sebelum saya pakai bengkung ni saya sapu losyen halia habbatus sauda ni dulu untuk mempercepatkan pembakaran lemak di perut.

Mula-mula bila pakai memang tak selesa. Lama-lama okie dah

Pemakaian terhad selama 6 jam sehari dan jangan pakai semasa tidur ya. Kurang sesuai 🙂

Okie, sampai sini dulu saya nak share cara saya kempiskan perut dengan mudah, selamat, berkesan.

Apa yang saya kongsikan mungkin tidak sesuai atau tidak serasi dengan orang lain. 

Tapi,

Alhamdulillah serasi dengan badan saya 

Apa pun cara yang korang gunakan yang penting matlamatnya adalah sama iaitu nak kempiskan perut buncit! Haha

Selamat mencuba dan semoga kita berjaya kempiskan perut buncit.

Advertisements

Terbukti Berkesan! Halia Boleh Kempiskan Perut Buncit Dengan Mudah & Cepat. Selamat Tanpa Ada Kesan Sampingan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. 🙂

Baru-baru ini saya ada ‘bersiar-siar’ dalam melayari website di Google.

Keyword  atau kata carian yang saya gunakan adalah ‘Kempiskan Perut Buncit’ dan ‘Berkesankah Krim dan Losyen untuk Kempiskan Perut Dengan Cepat’

Banyak Blog dan Website berkongsi maklumat berguna berkaitan masalah yang menghantui rakyat Malaysia ketika ini. Masalah perut geleber dan boroi.

Disebabkan saya sukakan feedback atau respon yang terus dari pengalaman pengguna, saya tertarik dengan sesuatu yang ditanya oleh cikgu Fitness Malaysia yang popular, dan juga saya kenali untuk kursus JK1M (Jom Kurus 1 Malaysia) iaitu Kevin Zahri

kevin-zahri-cara kempiskan perut buncit cikgu fitness dan jurulatih kecergasan Malaysia
Gambar Kevin Zahri

Satu persoalan yang menarik telah ditanya oleh Kevin Zahri adalah, saya taip semula ya;

LOSYEN MUSTAJAB UNTUK LANGSINGKAN BADAN?

Banyak Kali kita lihat iklan untuk macam-macam losyen mustajab untuk langsingkan badan, panaskan kulit, bakar lemak, mengurangkan selulit dan macam-macam lagi. Siap dapat tajaan artis-artis.

So soalannya, adakah losyen dan krim mustajab ini seperti pati halia atau yang super hot berkesan?

Cara Kempiskan Perut Secara Semulajadi. Mudah & Cepat! Terbukti Hanya Minum Satu Gelas Jus Ini Setiap Pagi Untuk Kempiskan Perut Anda

Perkongsian Pertama

Anynomous menyatakan dalam jawapannya bahawa sememangnya Halia telah lama digunakan secara tradisional dan merupakan produk semulajadi untuk kempiskan perut dan kurangkan perut buncit.

Mengikut arus perubahan zaman dan teknologi yang canggih, halia digunakan dan diproses bagi menjadi bahan utama untuk menghasilkan krim atau losyen.

kebaikan halia untuk kempiskan perut buncit krim mysara urut habbatus sauda muhafis Nak Kempiskan Perut Selepas Bersalin Amalkan 7 Amalan Ini

Perkongsian Ke – 2

Wahaha berkongsi bahawa losyen atau krim dapat membakar lemak

Mengikut pengalaman beliau, krim disapu di bahagian perut dan kemudian memakai Bengkung atau Girdle.

Keesokan hari apabila bangun tidur, kesan dan perubahan ketara dapat dilihat. Selain itu losyen tersebut boleh melancarkan penghadaman. 🙂

mesti-baca-3-bahan-kempiskan-perut-buncit Petua Kempiskan Perut Buncit Secara Tradisional Diet Lemon Mampu Kempiskan Perut Buncit Dalam Masa Seminggu

Perkongsian Ke – 3

Azumi menyatakan penggunakan losyen memang dapat mengempiskan perut buncit tetapi perlu disertai dengan senaman.

Beliau berkongsi, semasa melakukan aktiviti senaman iaitu bermain bola keranjang, beliau menyapu losyen berasaskan Halia.

Menariknya Azumi memberitahu paha beliau tidak besar dan berlemak lagi seawal seminggu!

Hilangkan Perut Buncit & Kurangkan Selera Makan Dalam Seminggu senaman-kempiskan-perut-buncit-mudah

Perkongsian Ke – 4

Ann dalam komennya memberitahu agak mustahil untuk terus kerus apabila di pakai. Ia bukan magik yang boleh menguruskan badan dalam sehari dua.

Beliau turut berkongsi pemakaian losyen atau krim halia bersama korset selain membuat senaman ianya sangat berkesan dan mempercepatkan proses bakar lemak di perut

Tips Kempiskan Perut Tanpa Senaman Yang Sangat Mudah jamu-ini-khusus-untuk-wanita-bersalin-caesar-kempiskan-perut-yang-buncit

Perkongsian Ke – 5

Akusyu dari negara Brunei juga pernah menggunakan losyen berasaskan Halia.

Belia bersetuju dengan komen dari pembaca lain bahawa kita perlu bersenam bagi membakar lemak dan mengempiskan perut

Jika tanpa senaman, ianya mungkin tidak berhasil dan angan-angan untuk kekal kurus dan perut kempis tidak tercapai

Beliau dapat turunkan berat sebanyak 6 KG cuma ambil masa dua bulan dan hanya menyapu krim halia + senaman! Menarik bukan? !

19 Petua Kempiskan Perut Secara Semulajadi - Tengku Asmadi cara-menghilangkan-perut-buncit paling mudah setakat ini

Perkongsian Ke – 6

Cik Fateyn menyatakan krim halia sangat membantu. Beliau akan sapu krim sebelum workout dan exercise di GYM.

Beliau juga berkongsi tips iaitu ;

  1. Minum air masak yang banyak semasa memakai krim.

  2. Makan makanan yang sihat mengikut kalori yang betul

Istiqamah dan konsisten dengan krim halia digunakan selain mengikut tips yang di amalkan Alhamdulillah Cik Fateyns dapat kurangkan dari 67 Kg kepada 45 Kg! Sangat-sangat menarik!

Beliau menegaskan aktiviti workout dan senaman perlu di lakukan tanpa putus asa.

3 Minuman Wajib Untuk Kempiskan Perut Buncit. - Amer Jaya Blog Empat Jenis Minuman Yang Boleh Kempiskan Perut Buncit

Perkongsian Ke – 7

Lianora dalam komennya menyokong bahawa krim halia adalah sebagai penolong pembakar lemak.

Tetapi beliau turut memberitahu perut dapat dikempiskan dari buncit dan boroi adalah dengan perlu disertai bersama senaman, makan dengan betul, dan minum air yang banyak sekurangnya 8 gelas sehari.

Kalau sapu krim je tapi tak buat apa-apa macam mana nak kurus kan?

Mau Kempiskan Perut Buncit dengan Cepat Cobalah Resep Ini Leptos Kempiskan Perut Buncit


Dah lama berangan nak perut yang kempis, langsing dan bebas dari selulit macam Uqasha Senrose? Tukar angan-angan jadi realiti! Dapatkan Krim Habbatus Sauda + Halia Sekarang. –> KLIK SINI


Kalau tengok kat forum CARI pun ramai yang buka post baru pertanyaan berkaitan cara nak dapatkan perut kempis macam anak dara dan lain-lain. 

Sue55 kata berat badan okay, cuma perut je yang buncit. Anak dah tiga katanya

Kempiskan Perut Dalam Masa 2 Hari Punca dan Cara Kempiskan Perut Buncit, Hilangkan Gastrik.Cara Kempiskan Perut Buncit Dengan Selamat Tanpa Perlu Berlapar

Perkongsian Ke – 8

Mia pula menggunakan krim halia ini semasa workout di gym. 

Setiap kali melakukan senaman aerobik, Mia akan sapu di bahagian berlemak seperti perut, peha dan lengan. Mia juga sapu krim halia ni sebelum tidur.

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT DENGAN MUDAH - YouTube Langkah-Langkah Menyediakan Jamu Untuk Cairkan Lemak Di Perut, Lepas Ini Tak Payah Risau Bab Buncit!

Perkongsian Ke – 9

Sudihati berkongsi beliau sapu krim halia sebelum membuat senaman Out Tae Bo yang di download di Youtube

Beliau sapu di perut, peha dan lengan dan angin yang banyak akan keluar membuat badan kita rasa ringan dan mengurangkan sendi yang sakit atau lenguh disebabkan angin

Sudihati juga menyarankan agar pembaca mengikut apa yang Kevin Zahri kongsi di blog beliau

Koleksi 20 petua kempiskan perut buncit yang berkesan!! Petua Mudah Untuk Kempiskan Perut Boroi!

Perkongsian Ke – 10

Perkongsian dari Shasha, beliau tidak gemuk tetapi mempunyai masalah lengan yang agak besar seperti orang lelaki.

Shasha menggunakan krim halia selama sebulan dan telah mendapat kesan yang ketara. Lengan semakin kecil dan lemak telah dibakar

Beliau berpuas hati dengan krim berasaskan halia yang digunakan dan yang paling best adalah beliau tidak melakukan sebarang aktiviti senaman untuk kempiskan perut. Cuma sapu krim halia!

5 Cara Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu Cara Kempiskan Perut Buncit - Terbukti Berkesan Bakar Lemak Lemon dan Bawang Putih Boleh Kempiskan Perut Buncit

Perkongsian Ke – 11

Haters menyatakan krim Halia adalah amat bersesuaian dengan wanita yang telah bersalin.

Wanita bersalin normal sesuai memakai krim halia ketika berpantang dan juga boleh meneruskan pemakaian sehingga mendapat bentuk badan yang diingini.

2 Cara Kempiskan Perut Buncit Paling Menjadi - Terbukti ! Diet Lemon Kempiskan Perut Buncit Dalam Seminggu! Cara Kempiskan Perut Buncit

Kesimpulan yang saya boleh buat hasil survey dan pengamatan di atas, Terbukti Berkesan yang Halia Boleh Kempiskan Perut Buncit Dengan Mudah & Cepat. Selamat Tanpa Ada Kesan Sampingan. Ianya juga sesuai untuk lelaki dan perempuan.


Bagi yang berminat untuk mendapatkan Krim Halia + Habbatus Sauda yang In Sha Allah terbukti berkesan boleh KLIK SINI atau Whatsapp saya Muhafis di nombor 0127522085 atau klik https://api.whatsapp.com/send?phone=60127522085 untuk whatsapp tanpa save nombor telefon.

Terima kasih. 🙂

CaraKempiskanPerut KRIM32 Produk Untuk Kempiskan Perut Supaya Hilang Buncit Alat Sit Up Paling Cepat Kempiskan Perut Buncit - PenMerah.com
Sila Whatsapp terus https://api.whatsapp.com/send?phone=60127522085 bagi mendapatkan Krim Halia + Habbatus Sauda bagi kempiskan perut dan dapatkan badan yang langsing!

Disclaimer : Perkongsian dari para pembaca blog saya ambil yang positif sahaja disebabkan entry kali ini saya ingin mengetengahkan kebaikan dan khasiat halia bagi mengatasi masalah perut buncit.

Mudahnya Kempiskan Perut Buncit Dengan Krim Mysara Habbatus Sauda + Halia | Berkualiti | Berkesan | Murah | Pelbagai Guna

gambar mudahnya kempiskan perut buncit dengan krim mysara habbatus sauda halia muhafis 0127522085

As salam dan Salam Sejahtera

Maafkan saya kerana lama tidak menulis dalam blog Mudahnya Kempiskan Perut Buncit ini.

Sibuk dengan tuntutan kerja dan dalam memberikan perhatian lebih buat anak lelaki saya yang pertama, Ali ‘Imran

Dan ketika menulis, anak soleh ini sudah pun berumur 1 tahun 5 bulan. Heehee

Tujuan entry kali ini adalah saya ingin membuat ulasan tentang kebaikan krim bagi fungsi kempiskan perut buncit tak kira samada kita ini lelaki atau wanita.

Pertama sekali saya juga ingin berkongsi keperitan dan seksa semasa saya mengalami masalah perut buncit ini.

Tabiat saya makan lewat malam, kurang minum air masak, dan langsung tidak membuat aktiviti senaman membuatkan saya terpaksa menderita masalah ini.


Saya merasakan penyakit ini adalah derita buat saya sebab selain ditegur oleh orang ramai, keyakinan saya menjadi rendah apabila saya menjadi bahan ejekan rakan-rakan sepejabat.

Rasa rendah hati dan malu dengan ejekan semakin menebal apabila baju kemeja yang dipakai ke pejabat menonjolkan bahagian perut yang tidak ingin saya tunjukkan. Haha Nangis!

Selain itu, saya terpaksa keluarkan kos lebih RM300 untuk membeli seluar dan baju yang baru.

Baju dan seluar yang lama terpaksa di let go kepada adik beradik dan saudara mara.

Bermula dengan saiz pinggang 29 cm, kemudian 31, dan terakhir menjadi 34 cm. Tergolek meraung

Saya pernah menangis di bucu katil apabila produk suplemen herba yang saya ambil untuk kempiskan perut buncit, hanyalah membuatkan saya mengalami masalah sakit yang lain iaitu najis berdarah dan sakit ketika membuang air besar.


Berikutan dari itu, saya hanyalah berani mencuba produk yang berasaskan gel atau krim yang mana tidak membahayakan kesihatan dalaman saya.

Alhamdulillah dengan izin Allah, hasil dari usaha gigih menyapu krim secara konsisten saiz pinggang saya turun ke 31cm dan saya boleh memakai seluar slim fit, skinny, straight cut dan sewaktu dengannya. Yeay!

Selain dari itu, saya lebih berkeyakinan bila berhadapan dengan orang ramai.


Tiada lagi alasan perut buncit dan boroi adalah kebiasaan bagi lelaki selepas berkahwin.

Ayat tersebut hanyalah mitos dan saya percaya lelaki di luar sana mampu untuk mengatasi masalah perut buncit dan boroi ini asalkan ada kehendak dan target.

Bukan semata untuk menjaga penampilan diri, pelbagai masalah kesihatan berkaitan perut In Sha Allah dapat kita atasi apabila kita mendidik diri untuk makan secara berkhasiat serta lemak tidak terkumpul di bahagian itu.


MEMPERKENALKAN

Krim pertama di Malaysia berasaskan Habbatus Sauda dan Halia!!!

Selamat dan Halal digunakan

Diformulasikan khas untuk mengurangkan sakit sendi dan urat serta membantu menguruskan badan – Kempiskan Perut Buncit Lelaki dan Wanita

(Krim ini tidak sesuai untuk Wanita mengandung dan bayi)

Krim Urut Mudahnya Kempiskan Perut Buncit Lelaki dan Wanita - Krim Mysara Habbatus Sauda Halia Muhafis

ISI KANDUNGAN

Habbatus Sauda

Pada Habbatus Sauda itu ada penawar/ubat bagi semua penyakit kecuali mati  (HR Bukhari dan Muslim)

nigella

Halia

Bahan paling berkesan bagi cara menghilangkan masalah perut buncit

1. Membuang angin dan toksin dalam badan seterusnya membuatkan badan anda lebih segar

2. Halia boleh membantu memecahkan lemak dan menurunkan berat badan secara semulajadi

Halia Mudahnya Kempiskan Perut Buncit Lelaki dan Wanita - Krim Mysara Habbatus Sauda Halia Muhafis

kebaikan halia untuk kempiskan perut buncit krim mysara urut habbatus sauda muhafis

Minyak Bunga Matahari

1. Kandungan Omega 3 & 6 dalam minyak ini dapat menurunkan kolestrol jahat

2. Kandungan Vitamin E yang tinggi mampu menghilangkan selulit dan garis halus di perut dan sesuai untuk wanita selepas bersalin. Ia sebagai ejen pembersih untuk kulit yang sihat dan cantik.

3. Membantu menurunkan berat badan

Dari laman Medindia.net. Pada sebuah penelitian, penggunaan minyak bunga matahari dapat meningkatkan kadar adiponektin pada wanita pasca-menopause, yang hal ini dinyatakan mampu mengurangi berat badan.

Adiponektin memiliki fungsi dalam membantu proses pemecahan asam lemak di dalam tubuh.

4. Menenangkan Saraf dan Otot Tubuh

Di dalam minyak bunga matahari terdapat magnesium, fungsinya untuk menjaga keseimbangan zat kalsium di dalam tubuh. Dengan kadar zat kalsium yang tepat di dalam tubuh, memberikan manfaat untuk ketenangan saraf dan otot tubuh.

Kandungan magnesium ini membuat saraf pembuluh darah akan berjalan dengan normal / sihat. Justeru ianya dapat melancarkan pengedaran darah dan meningkatkan metabolisme badan.

Minyak Bunga Matahari Mudahnya Kempiskan Perut Buncit Lelaki dan Wanita - Krim Mysara Habbatus Sauda Halia Muhafis

Aroma Lavender

1. Membantu meningkatkan kesihatan dan kecantikan kulit

2. Menenangkan saraf dan mengurangkan stress yang boleh menyebabkan perut buncit apabila melalui tekanan dalam hidup yang tidak dikawal

3. Membuatkan tidur kita lebih nyenyak | Kekurangan tidur juga mengubah pengeluaran hormon anda yang mana ianya memberi kesan kepada tahap kortisol anda & boleh menyebabkan sensitiviti insulin. Dapatkan tidur kira-kira 7-8 jam jika anda ingin menurunkan berat badan & mengempiskan perut.

Aroma Lavender Mudahnya Kempiskan Perut Buncit Lelaki dan Wanita - Krim Mysara Habbatus Sauda Halia Muhafis

Menthol Crystal & Basement Cream


CARA PENGGUNAAN

Picit 1 atau 2 kali krim ke tapak tangan dan sapu selepas mandi.

Ratakan krim dan sapu arah lawan jam di bahagian perut, peha dan bahagian yang diingini.

Krim berasa nyaman dan sejuk berangin tanpa rasa pijar.


TIPS KETIKA PENGGUNAAN KRIM MYSARA HABBATUS SAUDA + HALIA

  1. Kunyah makanan 40 kali seperti yang disyorkan Rasulullah S.A.W

  2. Minum air sekurangnya 8 gelas sehari

  3. Pakai Bengkung atau Wrapping menggunakan plastik pada bahagian yang disapu krim

  4. Pakai Dua kali sehari pagi dan malam

  5. Sapu di perut dan bahagian lain contohnya di peha semasa melakukan senaman seperti Zumba, Aerobik, dan Tabata


HARGA

Bukan RM90

Bukan RM70

Bukan RM50

Tapi RM32 sahaja ( Tidak termasuk pos)

100ML Tahan sebulan


HUBUNGI

Sila hubungi saya di Whatsapp Muhafis, 0127522085

Atau klik link ini untuk Whatsapp  —->> http://krim.wasap.my/

COD di Skudai, Kempas Setia Tropika Johor

Terima kasih. Jangan lupa SHARE pada kawan-kawan ya

FB_IMG_1499300055665